Kuulumisia

Uusimmat kuulumiset löytyvät blogista

VUOSI 2011

21.8. Pitkän päivitys- ja näyttelytauon jälkeen on taas aika kertoa uusimpia kuulumisia... Adan ja Cashin talvipennut ovat kevään ja kesän mittaan kasvaneet ja kehittyneet mukavasti, joten lähdimme isommalla porukalla Helsingin pentunäyttelyyn tekemään pentueen näyttelydebyytin. Arvostelut ja tulokset saivat kasvattajan hymyilemään todella leveästi, ja saatiinpa näyttelyssä kasaan ihkaensimmäinen Dawill-kasvattajaluokka. Kiitokset Idan, Iineksen, Maunon ja Monan äärimmäisen ihanille ja aktiivisille perheille loistopäivästä! Tasapuolisuuden nimissä terkut myös edellisten Milo-veljelle Turkuun, erinomaisessa kodissa asustaa sekin poika

Helsingin pentunäyttely 14.8., tuomari Eeva Resko, Suomi
 
Mauno BABY 1, KP, PU-1, VSP-pentu
Arvostelu: "Kookas, erittäin hyväntyyppinen urospentu. Hyvä pää & ilme. Erinomainen etuosa. Kaunis ylälinja. Vankka runko. Erinomainen takaosa & häntä. Liikkuu kauttaaltaan hyvin. Erinomainen turkinlaatu."
 
Ida BABY 1, KP, PN-1, ROP-pentu
Arvostelu: "Kookas, erittäin hyväntyyppinen narttupentu. Kaunis pää & ilme. Erinomainen etuosa & ylälinja. Hyvä runko. Hyvä hännänkiinnitys & häntä. Vahva, hyvin kulmautunut takaosa. Liikkuu hyvin. Erinomainen karvanlaatu."
Mona BABY 2, KP
Arvostelu: "Hyväntyyppinen, hyvin kehittynyt narttupentu. Hyvä pää & ilme. Kookkaat korvat. Hyvä etu- ja takaosa. Hyvä ylälinja. Vankka runko. Liikkuu hyvin. Hyvä turkinlaatu."
Iines BABY 3, KP
Arvostelu: "Hyvänkokoinen narttupentu. Kaunis pää & ilme. Sopivankokoiset korvat. Hyvä etuosa. Tiivis runko. Hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu hyvin. Hyvä turkinlaatu."
Kasvattajaluokka KASV 1, KP, ROP-kasvattaja
Arvostelu: "Ryhmä erittäin terverakenteisia, hyväntyyppisiä pentuja. Kaikilla erinomainen turkinlaatu. Kookkaita, toivottavasti eivät kasva enää, muuten erinomainen ryhmä."

28.5. Jälleen kerran supermukava näyttelypäivä takana... Vuorossa oli Helsingin ryhmänäyttely, jossa sijoitus oli sama kuin Aptuksessa eli Addie oli sekä valioluokan että paras narttu -luokan toinen häviten vain tädilleen Helmille (Sanderfield Piece of Mind). Addien lisäksi esitin norfolkinterrieri Maurin (Catastrofe's Flight by Night), joka oli paras uros ja VSP sertin kera. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin on hyvä päättää toukokuun näyttelyt, nyt jäädään hetkeksi tauolle ja palataan kehiin kesällä...

Helsinki 28.5., tuomari Maite Gonzalbo, Espanja
Addie (kuva: Tiina Markula)
Addie VAL ERI 2 SA, PN-2
Arvostelu: "Buena cabeza y expresion y frente y linea dorsal. Excelente insercion de cola. Buen cuerpo y proporciones. Excelente calidad de pelo. Buen movimiento. Excelente temperamente."
Vapaasti suomennettuna: "Hyvä pää, ilme, etuosa ja selkälinja. Erinomainen hännänkiinnitys. Hyvä runko ja mittasuhteet. Erinomainen karva. Hyvät liikkeet. Erinomainen luonne."

22.5. No eihän se meidän Addie-kakara aina käyttäydy, etenkään muiden käsissä, joten jouduin itse näyttelyhihnan päähän Tampereen, Rauman ja Helsingin näyttelyissä... Saldo oli kuitenkin nousujohteinen ja loppupeleissä aika huikea: Tampereella 10 avoimen luokan nartun joukosta Addie oli neljäs saaden SA:n, Raumalla avoimen voitto ja paras narttu -luokan kolmas kera valionarvoon oikeuttavan kolmannen sertinsä ja eilen Aptus Show'ssa Helsingissä toiseksi paras narttu kera ensimmäisen CACIBin! Kyseessä on ensimmäinen Dawill-valio ja eka Dawill-koiran saaman CACIB, joten syytä juhlaan on toden totta ollut. Lämmin kiitos kaikille kannustuksesta ja onnitteluista, kyllä meidän nyt kelpaa

"Aptus Show 2011" Helsinki KV 21.5., tuomari Walter Schicker, Saksa
Addie VAL ERI 2 SA, PN-2, vara-CACIB => vahvistuu CACIBiksi koska PN-1 oli jo C.I.B
Arvostelu: "Harmonisch ausgebaut, zum körper passender kopf. Augen dunkel, passende schädel breite, ohren aufgerichtet.  Rücken gerade, gerade vorder läufe. Dichte behaarung von sehr gute textur. Übliche winkelungen. Bewegt sich schwimm voll, jedoch hinten leicht eng."
Vapaasti suomennettuna: "Tasapainoisesti kehittynyt, päästä runkoon. Tummat silmät, sopivan leveä kallo, terhakat korvat. Suora selkä, suorat etujalat. Paksu, erittäin hyvälaatuinen turkki. Riittävät kulmaukset. Liikkuu virtaa täynnä, mutta hieman ahtaasti takaa."
 

Rauma 14.5., tuomari Peter Green, USA
Addie AVO ERI 1 SA, PN-3, SERT, FI MVA
Arvostelu: "Very good type. Good head. Very good coat. Nice tailset. Good angulations. Shows very well."
Vapaasti suomennettuna: "Erittäin hyvää tyyppiä. Hyvä pää. Erittäin hyvä turkki. Kiva hännänkiinnitys. Hyvät kulmaukset. Esiintyy erittäin hyvin."

Tampere KV 8.5., tuomari Elfriede Heidecker, Itävalta (kennel Hyde Castle)
Addie AVO ERI 4 SA
Arvostelu: "Well-balanced, enough substance. Head fits to body. Correct topline. Acceptable front. Enough angulation. Coat quality OK but a little heavy. Moves well."
Vapaasti suomennettuna: "Tasapainoinen, riittävästi substanssia. Pää tasapainossa rungon kanssa. Oikeanlainen ylälinja. Hyväksyttävä etuosa. Riittävät kulmaukset. Turkin laatu OK mutta turkkia hieman liian runsaasti. Liikkuu hyvin."

25.4. Niin se aika vain rientää... 8 viikkoa I-pentujen kasvua syntymästä luovutukseen seuratessa kului uskomattoman nopeasti, ja lapsukaiset löysivät erinomaiset kodit, terkkuja siis kaikille! Kuvia ja kuulumisia olen saanut kaikilta säännöllisin väliajoin, mikä on loistava juttu, kun pysyy yhä edelleen mukana pentujen elämässä, vaikkei sitä enää livenä pääsekään kokemaan. Ja joitain pentuja olen kyllä nähnyt ihan livenäkin, sijoitustyttö Ida (Dawill Imperial Majesty) ehti jo olla viikon hoidossa, ja velipoika Maunokin kävi päiväseltään trimmattavana.
Ida 11 vko

Näyttelykausikin saatiin viimein korkattua, ja tällä kertaa startti tapahtui Viron puolella Narvan kansallisessa koiranäyttelyssä. Mukana oli Addien sisko Milli (Dawill Mind Twister), joka oli rotunsa paras saaden toisen Viron sertinsä. Nyt siis molemmat siskot jahtaavat sitä viimeistä valioitumissertiä, toinen vaan Suomesta ja toinen Virosta  Kiitokset mahtavasta matkaseurasta Lindalle, superhauskaa oli jälleen kerran! Näyttelykausi jatkuu parin viikon päästä Tampereella, jolloin on Addie-siskon vuoro astua kehään... Mielenkiinnolla odotan, miten kauhukakaramme käyttäytyy miltei vuoden näyttelytauon jälkeen. Joka tapauksessa lisää kuulumisia luvassa siis jo toukokuun alkupuolella. Hauskaa vappua kaikille, nauttikaa aurinkoisen lämpimistä ulkoilusäistä!

Narva, Viro 23.4., tuomari Larisa Kizina, Venäjä
Milli AVO ERI 1, SA, PN-1, SERT, ROP
  Milli 2 v.

18.2. Uuden vuoden ensimmäinen päivitys tulee melkoisen myöhään... Vaikka viime vuosi meni koirakuvioiden suhteen pääosin hyvin, ilmeisesti ei mitään niin hyvää, etteikö jotain pahaakin. Huldalla diagnosoitiin perinnöllisyydeltään tuntematon Cushingin tauti loppuvuodesta 2010, ja vaikka tähän sairauteen onkin olemassa lääkehoito, ilmeisesti vahva lääkitys oli Huldan elimistölle liikaa ja sen tila romahti yhdessä päivässsä uudenvuodenaattona. Lauman vanhin ja viisain on poissa, eikä kaipaus ja ikävä tule täysin katoamaan koskaan. Hyvää matkaa, rakkain:
In Memoriam: Hulda 28.10.2000-31.12.2010

Surutyötä helpottamaan saatiin onneksemme maailmaan 5 Huldan lapsenlasta, kun Adan ja Cashin pennut syntyivät vihdoin ja viimein torstai-iltana 20. tammikuuta. Pennuilla on nyt 4 viikkoa ikää, ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Huldan muistoksi lapsoset nimetään mummunsa virallisen Empress-nimen mukaan keisarillisesti Imperial-pentueeksi. Nukkuvat I-pennut 3 vk

Vuosi on siis lähtenyt käyntiin ristiriitaisissa fiiliksissä, mutta toivotaan, että suunta on kohti parempaa. Näyttelykehiin palaamme Addien kanssa, kun Adan pennut on luovutettu. Addie kera muiden M-pentuelaisten täytti 2 vuotta 18.1., joten Addieä kutsuu avoin luokka ja sen kolmannen, Suomen muotovalion arvoon oikeuttavan sertin metsästys. Saa nähdä, miten jahdissa tulee käymään, siihen palaan tuonnempana. Nyt vain toivotan kaikille aurinkoisia talvipäiviä, tavataan keväämmällä!